Tot een jaar geleden hield ik niet zo van ontbijt. Ik vond het de minste maaltijd van de dag. Tot ik de blog van Melle ontdekte – www.thankgoditismonday.nl – en haar bijhorende #breakfastisaparty instagram account en/of #!

En eerlijk is eerlijk, met een goed ontbijt kan je de hele dag energiek vooruit. Extra tip van mij; steek er liefde en eerbied in. Maak het bord mooi op, pak desnoods iets extra lekkers te drinken. Denk aan cappuccino en maak er een figuurtje van kaneel er in voor je grote liefde. Of pers een keertje een sinaasappel. Lijkt veel moeite, is het niet. Iets vroeger opstaan en jezelf liefde gunnen in de ochtend met een mooi bordje ontbijt start je dag echt veel lekkerder op. Je gaat stralen, wordt energiek, enthousiast en daadkrachtig. Geloof mij maar!

Ingredi├źnten:

  • 2 eiereen, deze klop ik helemaal iets wat schuimend door elkaar. Hier is een vork en een hoge mok prima geschikt voor.
  • 2 theelepels met een groot hoopje groene pesto (tenzij je rode pesto lekkerder vind, be my guest, kan allemaal!)
  • een scheutje volle melk
  • mespuntje zout
  • een kleine strooi gemalen zwarte peper
  • vers heel brood dat je zelf snijdt
  • honing mosterd dressing saus van den Lidl
  • gebakken uitjes
  • Sriracha sauce
  • oregano

Bereidingswijze voor een dit ontbijtje voor twee personen:

  • klop 2 eieren iets wat schuimend door elkaar. Hier is een vork en een hoge mok prima geschikt voor.
  • Voeg de 2 theelepels pesto toe en meng met een vork tot de pesto is opgelost bij de eieren en schenk beetje bij beetje heel klein beetje volle, koude melk toe
  • Kruid bij met peper en zout
  • Pak 2 koekenpannen en doe er flink wat boter in, laat dit smelten en verdeel de mix over 2 pannen.
  • zet het vuur klein en plaats een eetbord over elke pan een heen. Dit zorgt dat de omelet kan stollen, garen en stomen.
  • wacht niet te lang, binnen 3 en 5 minuten is je omelet klaar.
  • snijd het brood in 4 plakjes
  • smeer er honing mosterd saus overheen of het een laagje boter is.
  • leg de omelet er op en vouw het zodanig dubbel, het oog wil ook wat! Dit ziet er mooi uit
  • strooi er wat gebakken uitjes op
  • druppel wat sriacha saus hier en daar, dit naar de pittigheid dat je zelf kan hebben.
  • wijsvinger wat oregano kruiden gedeeld over het bord. Dit is puur decoratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.