Eerlijk is eerlijk; dit recept ken ik al jaren via het Boek van de Groene Meisjes. Ik geef er alleen zelf een klein draaitje aan, waardoor hij net iets eigenwijzer en pittiger wordt van smaak!

Ingrediënten:

  • half doosje champignons
  • plantaardige boter (Ik gebruik het liefst vegan boter, omdat de meeste boters vol zitten met smaakversterkers voor jus en dergelijke en dus alles meteen naar vlees maakt. Ik als vegetariër vind dit niet fijn!)
  • 1 blik uitgelekte kidneybonen (níet afspoelen, de smaak moet behouden blijven!)
  • 4 eetlepels (gerookte, als je van bacon/bbq smaak houd) paprika poeder
  • 1 half theelepeltje chilli vlokken
  • snufje zout
  • plukje verse koriander
  • gebakken uitjes
  • honing-mosterd saus van den Lidl, deze is het lekkerst
  • 1 half pakje pitabroodjes

Bereidingswijze:

  • Snijd de champignons in kleine reepjes
  • Laat de kidneybonen uitlekken
  • Doe flink wat boter in een koekenpan
  • Ondertussen rooster je de pita broodjes in de broodrooster op de allerhoogste stand.
  • Bak de champignons lekker op tot ze een beetje bruinig zijn
  • kidneybonen mogen erbij met 4 of zelfs meer naar eigen smaak paprikapoeder.
  • Doe de chillivlokken en de zout erbij
  • Goed opbakken op hoog vuur, ik vind het zelf lekker als de kidneybonen een beetje open “ploppen”.
  • Ondertussen zijn de broodjes geroosterd, snijd ze aan de bovenkant open.
  • Vul ze met de vulling kidneybonen
  • Strooi er wat gebakken uitjes en verse koriander over
  • En een toefje honing-mosterd saus
  • Eventueel kan je nog wat aardappelpartjes opbakken en dit er bij serveren. Maar couscous salade of een bolletje tomatenrijst voldoet ook.

Laat het je smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.